January 28, 2014
manfaat beras merah untuk diabetes
manfaat beras merah untuk diabetes, För dem som genomgår viktminskningsprogram , är brunt ris en av de " obligatoriska menyn " . Det är en favorit mat bland bantare eftersom många fördelar som finns däri .
Enligt näring och livsmedelssäkerhet expert professor Ahmad Sulaiman av Bogor Lantbruksuniversitet ( IPB ) , är brunt ris en lokal en sorts typisk indonesisk mat är mycket överlägsen . På grund av en mängd olika styrkor i alla fall , bör brunt ris vara en stapelvara och inte bara när konsumeras i kosten ensam.
Vid sidan av den Roaming Nutritalk Nutrition Wonosari Sari Husada i Gunung Kidul Yogyakarta , fredag ​​( 02/11/2012 ) , Ahmad förklarade SIX fördelarna med brunt ris . Denna fördel gör också riset måste vara det bästa valet om du vill leva hälsosammare :
1 . mer ekologiskt
Ris är den mat som tillagas från röda ris typer eller ris höglänta aka morgon huma . Ris är vanligtvis odlas ekologiskt så relatih mer hälsosam . " Ris är mycket beroende av nederbörd , plantering i fält och risfält , inte blötläggas . Rice kan sägas är nästan kvar , sällan besprutas (bekämpningsmedel ) och kan också sällan odlas . Minst omhändertagen dicabutin gräs . Så, det Ris är naturligtvis eftersatt (till vänster ) , " sade Ahmad .
2 . Mer fiber
Enligt Ahmad , är höglänt ris brunt ris att själva materialet är inte alltid röd . " Ris är verkligen inte disoso . Efter att ha slipat agnar , skal vänster bifogas . Därmed detta ris har flera funktioner , " sade professor i Nutritional Sciences IPB det .
I överhuden , den innehåller näringsämnen som vitt ris är oftast kastas bort . I denna hud många nyttiga fibrer . Inte undra på om fiberinnehållet i brunt ris två gånger högre än vitt ris .
3 . Mer essentiella fettsyror
I överhuden finns innehåll av essentiella fettsyror som är bra både för tillväxt och utveckling , speciellt spädbarn och barn . " Att inte tala om järnhalthögre än vitt ris , " tillade Ahmad .
4 . Högre innehåll av B Vitamun
Brunt ris innehåller vitamin B1 tiamin eller högre är viktigt för kolhydratmetabolism och energi . Detta vitamin är också viktigt för neurotrasmintter eller " anti-stress " . Tiamin kan också stärka immunförsvaret och ökar kroppens förmåga att motstå påfrestande förhållanden .
5 . Mer antioxidanter
Den röda färgen på rött ris är faktiskt en antioxidant pigment , exempelvis antocyanin . Antioksoidan kan förhindra oxidation av fettsyror som kan utlösa fria radikaler och orsakar cancer . " För att inte nämna den röda riset kan också hjälpa till att sänka det onda kolesterolet i blodet , " tillade Ahmad .
6 . Mer resistent hungrig
Brunt ris är ett livsmedel med lågt glykemiskt index så att den kan bidra till att förhindra spikar i blodsocker i realtid . I själva verket kommer konsumtionen av brunt ris inte orsaka magen att bli hungrig snabbare . " Så brunt ris för människor som är bantning eller diabetiker val av livsmedel är mycket bra ", tillade han .
Comments are disabled.
Post is locked.
Enligt näring och livsmedelssäkerhet expert professor Ahmad Sulaiman av Bogor Lantbruksuniversitet ( IPB ) , är brunt ris en lokal en sorts typisk indonesisk mat är mycket överlägsen . På grund av en mängd olika styrkor i alla fall , bör brunt ris vara en stapelvara och inte bara när konsumeras i kosten ensam.
Vid sidan av den Roaming Nutritalk Nutrition Wonosari Sari Husada i Gunung Kidul Yogyakarta , fredag ​​( 02/11/2012 ) , Ahmad förklarade SIX fördelarna med brunt ris . Denna fördel gör också riset måste vara det bästa valet om du vill leva hälsosammare :
1 . mer ekologiskt
Ris är den mat som tillagas från röda ris typer eller ris höglänta aka morgon huma . Ris är vanligtvis odlas ekologiskt så relatih mer hälsosam . " Ris är mycket beroende av nederbörd , plantering i fält och risfält , inte blötläggas . Rice kan sägas är nästan kvar , sällan besprutas (bekämpningsmedel ) och kan också sällan odlas . Minst omhändertagen dicabutin gräs . Så, det Ris är naturligtvis eftersatt (till vänster ) , " sade Ahmad .
2 . Mer fiber
Enligt Ahmad , är höglänt ris brunt ris att själva materialet är inte alltid röd . " Ris är verkligen inte disoso . Efter att ha slipat agnar , skal vänster bifogas . Därmed detta ris har flera funktioner , " sade professor i Nutritional Sciences IPB det .
I överhuden , den innehåller näringsämnen som vitt ris är oftast kastas bort . I denna hud många nyttiga fibrer . Inte undra på om fiberinnehållet i brunt ris två gånger högre än vitt ris .
3 . Mer essentiella fettsyror
I överhuden finns innehåll av essentiella fettsyror som är bra både för tillväxt och utveckling , speciellt spädbarn och barn . " Att inte tala om järnhalthögre än vitt ris , " tillade Ahmad .
4 . Högre innehåll av B Vitamun
Brunt ris innehåller vitamin B1 tiamin eller högre är viktigt för kolhydratmetabolism och energi . Detta vitamin är också viktigt för neurotrasmintter eller " anti-stress " . Tiamin kan också stärka immunförsvaret och ökar kroppens förmåga att motstå påfrestande förhållanden .
5 . Mer antioxidanter
Den röda färgen på rött ris är faktiskt en antioxidant pigment , exempelvis antocyanin . Antioksoidan kan förhindra oxidation av fettsyror som kan utlösa fria radikaler och orsakar cancer . " För att inte nämna den röda riset kan också hjälpa till att sänka det onda kolesterolet i blodet , " tillade Ahmad .
6 . Mer resistent hungrig
Brunt ris är ett livsmedel med lågt glykemiskt index så att den kan bidra till att förhindra spikar i blodsocker i realtid . I själva verket kommer konsumtionen av brunt ris inte orsaka magen att bli hungrig snabbare . " Så brunt ris för människor som är bantning eller diabetiker val av livsmedel är mycket bra ", tillade han .
Posted by: lagalus at
02:21 AM
| No Comments
| Add Comment
Post contains 523 words, total size 4 kb.
12kb generated in CPU 0.0087, elapsed 0.0225 seconds.
33 queries taking 0.0169 seconds, 63 records returned.
Powered by Minx 1.1.6c-pink.
33 queries taking 0.0169 seconds, 63 records returned.
Powered by Minx 1.1.6c-pink.